Zoals vele wellicht al hebben gelezen biedt ook Ikea zonnepanelen in haar productaanbod. Ikea, over het algemeen bekend door haar lage prijzen voor ‘effectieve’ designs, die de handige doe-het-zelver zelf in elkaar moet kunnen zetten. De designs zijn zo ontwerpen dat er weinig materiaal nodig is, hierdoor kunnen er over het algemeen lage prijzen worden aangeboden. De prijs maakt dit vaak acceptabel, maar dit gaat helaas wel ten koste van de kwaliteit en houdbaarheid.

Goedkope zonnepanelen, dure installatiezonnepanelen ikea

De eerste logische reactie van de meeste huizeneigenaren zullen daarom ook zijn: Dat is fijn, goedkope zonnepanelen! Wat men vaak vergeet is dat het plaatsen van zonnepanelen een stuk lastiger is dan je eigen Ikea kast in elkaar zetten. Een klein foute, of een dergelijk onderdeel zonder daar bewust van te zijn op een andere manier in elkaar zetten is daarbij nog geen probleem. Het zelf in elkaar zetten van zonnepanelen is een ander verhaal. Bevestig maar eens het zonnepanelen pakket net iets anders op uw dak of sluit het systeem op een andere manier aan op het elektriciteitsnet. Laten we maar zwijgen over de desastreuze gevolgen hiervan. U begrijpt dat er niet voor niets gecertificeerde elektriciens rondlopen om deze zorgen voor u uit handen te nemen. Wij hebben al te vaak meegemaakt dat mensen die het zelf of door een ongecertificeerde partij hebben laten uitvoeren, achteraf extra kosten moeten maken om het te laten herstellen. Niemand zit op deze extra kosten te wachten.

Kwalitatief goede zonnepanelen inclusief installatie duur? Vraag een gratis offerte bij ons op en vergelijk zelf!

Neem nu contact op

Ikea zonnepanelen; hoe zit het met de kwaliteit?

Het concept van Ikea, waarbij de klant zelf zijn product assembleert en plaatst, vervalt hierdoor. Dat betekent dat het enige voordeel zou moeten zijn dat deze zonnepanelen van Ikea stukke goedkoper moeten zijn. Echter is de prijs die Ikea onlangs heeft gecommuniceerd om te gaan hanteren, vergeleken met de huidige markt, helemaal niet zo laag. De kwalitatief goede zonnepanelen zijn zeker ook tegen concurrerende prijzen te verkrijgen. Van belang daarbij is dat Ikea geen panelen maakt gebaseerd op polysiliconen, die op veel daken in Nederland liggen, maar de zogenoemde ‘dunne film-techniek’ gebruikt. Die laatste techniek is doorgaans goedkoper in de productie, maar vergt een groter oppervlak voor de dakbedekking om voldoende rendement uit de panelen te halen en is in gewicht ook zwaarder. (Bron: www.zonnepanelen.net/hanergy-zonnepanelen-ikea/)

Verder is de opname fase ook van belang om uw systeem zo effectief mogelijk te laten opwekken. Hierbij komt de gecertificeerde adviseur langs om uw specifieke situatie te beoordelen. Denk aan schaduw, draagkracht van uw dak, ligging van uw dak, het verwerken van de kabels en leidingen etc. Zodat u niet achteraf nog met bijkomende kosten wordt opgezadeld. Ook deze stap mist bij Ikea. 

Prijsvergelijk uw Ikea zonnepanelen offerte

U begrijpt wij zijn geen voorstander van de zonnepanelen van Ikea. Toch willen wij u wel bewust maken van het feit dat de reputatie van Ikea suggereert dat de zonnepanelen voordeliger lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn. Desondanks valt het altijd aan te raden om meer dan 1 offerte op te vragen en na te denken of een afweging gebaseerd op prijs wel de juiste is.