Werkt het zonnepaneel ook in de schaduw?
Het rendement van de zonnepanelen en dus de opbrengst van de zonnepanelen neemt af bij schaduw op de zonnepanelen. Als er 1 zonnepaneel hinder ondervindt van schaduw dan wordt de hele installatie daar op benadeeld. Het is daarom belangrijk om schaduw te voorkomen op uw hele installatie om zo het rendement en de opbrengst van de zonnepanelen zo hoog mogelijk te houden.
Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?
Vrijwel overal is zonne-energie toepasbaar. Voor het plaatsen van zonnepanelen op of bij uw woning of bedrijfspand is het belangrijk dat u een schaduwvrij dak heeft met een gunstige ligging ten opzichte van het zuiden (oriëntatie).
Hoeveel elektriciteit kan een zonnepaneel opwekken?
De opbrengst van een zonnepaneel varieert uiteraard van de oppervlakte en de plaats waar het werd ingeplant. In Nederland leveren standaard zonnepanelen ca. 125 wattpiek per m², hoge rendementspanelen ca.136 tot ca. 164 wattpiek per m² en dunne film panelen ca.60 wattpiek per m². De 250 Wp poly panelen van Canadian Solar die wij leveren hebben een vermogen van 155 Wp per m2. De 265 Wp mono zitten al op 160 Wp per m2.
Heb ik ook stroom op een bewolkte dag van mijn zonnepanelen?
Een zonnepaneel produceert ook elektriciteit als het bewolkt is. Het systeem werkt immers ook op diffuus indirect zonlicht dat de aarde bereikt door de bewolking heen. Daardoor zijn zonnepanelen ook in Nederland rendabel en verdienen ze uw investering op termijn terug. Uiteraard ligt de opbrengst van uw zonnepanelen wel hoger als het wél in volle zon staat. Het is logisch dat ze meer energie opwekken op lange zomerdagen dan op korte winterdagen..
Wat is de levensduur van een zonne-energiesysteem?
Een zonnestroomsysteem gaat minstens 25 tot 30 jaar mee. Bovendien vragen zonnepanelen weinig of geen onderhoud. Zelfs reinigen is niet nodig, want door de schuine opstelling en de afwerende laag reinigen uw zonnepanelen zichzelf. Bovendien zijn ze bestand tegen storm, hagel, sneeuw en zware vorst.
Als overdag de stroom uitvalt, heb ik dan nog wel stroom van de zonnepanelen?
Nee, om de veiligheid te garanderen schakelt een netgekoppelde omvormer direct uit. De installatie schakelt zichzelf dus uit.
Wat betekent forfait?
Het forfait is een bedrag dat door de Belastingdienst vooraf is vastgesteld. Aan de hand van het opwekvermogen van uw installatie wordt het forfait bepaald. Dit forfait is daarmee de btw die u verschuldigd bent. Er is voor een forfait gekozen, omdat het niet voor alle bezitters van een installatie mogelijk is de elektriciteit die wordt teruggeleverd te registreren. Hierbij kunt u denken aan analoge meter (ferraris-meter). Het forfait is afhankelijk van het type zonnepanelen dat u heeft. Dit kunnen geïntegreerde of niet-geïntegreerde zonnepanelen zijn. Bij geïntegreerde zonnepanelen gaat het om een installatie die tevens dient als dakbedekking, terwijl niet-geïntegreerde op bestaande dakbedekking wordt aangebracht.
Is een rijbewijs voldoende als identiteitsbewijs?
Ja, mits ook de achterkant van u rijbewijs is meegestuurd. Hierop is namelijk het Burgerservicenummer (BSN) zichtbaar.
Waar kan ik mijn BTW terug vragen op zonnepanelen?
Klik hier om naar de juiste pagina te gaan.
Als de btw-teruggave niet lukt, brengt Geldorp Duurzaam dan wel kosten in rekening?
Nee, Geldorp Duurzaam brengt dan geen kosten in rekening.
Wat doet een zonneboiler in de winter?
Dit is totaal afhankelijk van het weer. In de winter is er veel minder zoninstraling dan dat er zomers is. Maar op een heldere dag kan de temperatuur in het voorraadvat gewoon nog oplopen tot boven de 60°C.
Wat is de levensduur van een zonneboiler?
De levensduur van een zonneboiler is ongeveer 25 jaar.
Kan de zonneboiler gecombineerd worden met (vloer)verwarming?
Ja, een zonneboiler kan ook warmte leveren aan een verwarmingssysteem. Hiervoor is een extra spiraal vereist in het voorraadvat. Geef dit aan bij uw installateur als u dit wilt.
Hoeveel geld bespaar ik met een warmtepomp?
Op basis van de aanname van een regulier gasgebruik van 1.600 m3 per jaar en een jaarlijks stroomgebruik van 3.500 tot 4.000 kWh bedraagt de besparing circa € 300 (energieprijsniveau 2010). (volledig indicatief, onder voorbehoud)
Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning?
Of een warmtepomp geschikt is voor uw woning hangt af van verschillende factoren. Door middel van een afspraak met onze adviseurs krijgt u inzicht in welke warmtepomp geschikt is voor uw woning.
Is een pelletkachel veel goedkoper in het gebruik dan het stoken met aardgas?
Afhankelijk van de hoeveelheid pellets dat u inkoopt (hoe groter uw inkoop, hoe scherper de inkoopprijs) zal het stoken met pellets tot zo'n 50% goedkoper kunnen zijn dan het stoken met aardgas.
Is een pelletkachel milieuvriendelijk?
Het verbranden van pelletkorrels levert rookgassen op. Echter in verhouding met aardgas komt er minder CO2 vrij. Een pelletkachel is CO2 neutraal, dat wil zeggen dat een boom even groot als de boom die tot pellet verwerkt is de gehele CO2 uitstoot hiervan weer opneemt. Een ander voordeel is het hoge rendement van de pelletkachel, waardoor het hout optimaal verbrand wordt.
Is het mogelijk om digitaal mijn besparingsresultaten in te zien?
Ja, dit is mogelijk. Dit ligt echter wel aan welk type besparing u heeft toegepast of toe wilt gaan passen. Vraag hier naar aan onze installateur.
Wat is het werkgebied van Geldorp duurzaam?
Wij plaatsen de meeste zonnepanelen in Noord-Holland. Wij zijn gevestigd in Haarlem en daarom plaatsen wij rondom Haarlem veel zonnepanelen. Wij zijn natuurlijk ook in staat om buiten Noord-Holland zonnepanelen te plaatsen.