Een warmtepomp heeft een duurzaam karakter omdat het op een energiezuinige manier een huis kan verwarmen of koelen en kan zorgen voor warm tapwater. Een warmtepomp verzamelt de warmte buiten, zoals uit de buitenlucht, bodem en grondwater. Vervolgens geeft de warmtepomp deze warmte binnen af. Waar moet u op letten als u een warmtepomp wilt aanschaffen? Hieronder hebben wij de belangrijkste tips and tricks voor u onder elkaar gezet om een warmtepomp te kopen:

Tip 1 bij een warmtepomp kopen: kies een NVKL-erkende installateur

Bij het installeren van een warmtepomp bent u verplicht een F-gassen gecertificeerde installateur in te schakelen, omdat er koudetechnische handelingen worden verricht. Indien u kiest voor een NVKL- erkende installateur van Geldorp Duurzaam heeft u de zekerheid dat u aan alle wettelijke eisen voldoet. De NVKL is de Nederlandse Vereniging voor ondernemingen op het gebied van Koudetechniek en Luchtbehandeling.

warmtepomp kopen

warmtepomp kopen

Tip 2 bij een warmtepomp kopen: informeer naar de verschillende warmtepompen

Er bestaan verschillende soorten pompen. Grofweg zijn er 4 modellen en het verschil zit voornamelijk in de bron van warmte die het systeem gebruikt:

  1. Standaardwarmtepomp, zorgt voor alleen verwarming van het gebouw
  2. Boilerwarmtepomp, zorgt voor alleen warm water
  3. Combi warmtepomp, zorgt voor zowel verwarming als warm water
  4. Hybride warmtepomp, zorgt voor zowel verwarming als warm water met een ingebouwde elektrische pomp

Tip 3 bij een warmtepomp kopen: informeer naar subsidie

Over het algemeen hebben warmtepompen een zeer hoog rendement. Om de kosten te drukken in de aanschaf, controleren wij, Geldorp Duurzaam, of u recht heeft op een subsidie.