Wat moet u weten over het energielabel woning? Hieronder hebben wij de belangrijkste FAQ’s voor u op een rijtje gezet.

Wat is het energielabel woning?

Energielabel woning

Energielabel woning

Het energielabel voor woning geeft met klassen (AA++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Energielabel voor woning AA++ (donkergroen) is erg zuinig, G (rood) is zeer onzuinig. Met een oogopslag ziet u of een woning energiezuinig is.

Waarom bestaat het energielabel woning?

Minder gas- en elektriciteitsgebruik zorgt voor minder broeigassen in de atmosfeer en dus een vermindering van het broeikaseffect. Door dit broeikaseffect kan klimaatsverandering optreden. Energiebesparing is dus noodzakelijk om een klimaatsverandering tegen te gaan.

Hoe kan ik een energielabel aanvragen?

Als u een energielabel voor uw woning wilt aanvragen, dan kan dit alleen via een adviseur van een bedrijf dat hiervoor gecertificeerd is. Geldorp Duurzaam heeft gecertificeerde (BRL 9500) EPA adviseurs in dienst.

Hoe lang is energielabel woning geldig?

Het energielabel woning is 10 jaar geldig. Dit houdt in dat ook tijdens huur- en koopoverdracht ook het energielabel woning kan worden overgedragen. Na verbouwing is het niet verplicht om een nieuw energielabel woning aan te vragen, maar wel aan te raden. Meestal levert een verbouwing een hoger energielabel woning op.

Hoe wordt energielabel woning bepaald?

Een gecertificeerd adviseur maakt een inventarisatie van de isolatiewaarde van verschillende onderdelen als ventilatie, verwarming, warm water en eventuele zonnepanelen. In een computerprogramma (gebaseerd op ingevoerde waardes van de inventarisatie, oppervlak woning, kierdichting,  aantal personen etc.) worden de gegevens ingevoerd en hier rolt het energielabel woning uit.

Zijn er subsidies beschikbaar voor het energielabel?

Indien u aan de slag gaat met energiebepalende maatregelen, dan kunt u in aanmerking komen voor bepaalde subsidies of hypotheekconstructies. Een overzicht kunt u vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Een energielabel laten maken in Haarlem, Hoofddorp, Zaandam, Amsterdam, IJmuiden of Heemskerk?

Vraag hieronder direct informatie op!
Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Waar wilt u informatie voor opvragen?