Het groeiende besef bij veel woningeigenaren om de eigen woning te verduurzamen is een positieve trend. Steeds meer mensen zien het profijt van een zuinige woning, niet alleen voor de portemonnee (alsmaar stijgende energieprijzen) maar ook voor het woongemak (koude voeten e.d.).

Voor de mensen die hier wat aan willen doen hebben wij een Top 5 meest effectieve energiebesparende maatregelen opgesteld. Omdat niet elke woning hetzelfde is, kan een maatwerkadvies een goede indicatie geven welke maatregel het best aansluit in uw specifieke situatie.

Rendement van Isolatierendement isoleren

Voordat u energie wilt gaan opwekken is het verstandig om er eerst voor te zorgen dat het op dit moment niet onnodig uit uw woning verdwijnt. Het isoleren en ventileren van uw woning is daarom van groot belang. Omdat warmte naar boven stijgt, is het belangrijk dat het dak van uw woning voorzien is van een goede isolatielaag. Vervolgens dient de gevel en de vloer goed geïsoleerd te zijn om energie binnen te houden.
Gemiddelde terugverdientijd: 5 – 7 jaar
Voordeel: Maakt toekomstige maatregelen effectiever
Vraag isolatie offerte

 

Zonnepanelen Haarlemmerliede 5Rendement van Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn op het moment uiterst interessant om te plaatsen. Redenen hiervoor zijn de lage aanschafprijzen, stijgende energieprijzen, lage rentes bij de banken, btw aftrek op aanschaf voor particulieren en de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden. Vaak zijn de zonnepanelen binnen 7 jaar terug te verdienen en hebben een looptijd van 25 jaar. Reken maar uit uw winst.
Gemiddelde terugverdientijd: 7 – 8 jaar
Voordeel: Aanschafwaarde is flink gedaald
Vraag zonnepanelen offerte

 

rendement-warmtepompRendement van een Warmtepomp

Omdat niet elke woning en vooral de gebruikers hetzelfde zijn, is het vaak de vraag welk warmtesysteem het best aansluit. Dit hangt namelijk af van het gebruik van warm water (groot gezin, veel douchen, zwembad etc.) en de mate waarin de woning is geïsoleerd. De ideale situatie voor een warmtepomp is een goed geïsoleerde woning en een grootgebruik aan water.
Gemiddelde terugverdientijd: 8 – 12 jaar
Voordeel: Vooral interessant bij grootgebruik van water
Vraag warmtepomp offerte

 

rendement zonneboilerRendement van een Zonneboiler

Door een zonneboiler te plaatsen, zorgt u ervoor dat uw warm water uit de kraan of voor uw verwarming voornamelijk wordt verwarmt door de zon. Een uitstekend systeem als de zon goed schijnt. In de winter bij een grote warmtevraag wordt er door uw cv-ketel (liefst HR-ketel) bijgestookt om ervoor te zorgen dat het systeem aan de warmtevraag kan voldoen.
Gemiddelde terugverdientijd: 10 – 13 jaar
Voordeel: Effectief in combinatie met een HR-ketel
Vraag zonneboiler offerte

 

rendement hr-ketelRendement van een HR-Ketel

Voldoet u niet aan de voorwaarden zoals omschreven bij de warmtepomp dan doet u er verstandig aan om een HR-ketel te plaatsen. HR staat voor hoog rendement. Doordat deze ketels zo effectief zijn, wordt er bij het installeren ten opzichte van uw gewone cv-ketel al grote besparingen behaald. Helemaal als u cv-ketel al een aantal jaar oud is.
Gemiddelde terugverdientijd: 9 – 12 jaar
Voordeel: Terugverdientijd daalt significant bij vervanging oude CV-ketel
Vraag HR-ketel offerte

 

Buiten onze top 5 bestaan er natuurlijk nog meer energiebesparende maatregelen, denk hierbij o.a. aan windenergie en het hergebruik van (regen)water. Echter zijn bovenstaande maatregelen in sommige gevallen al voldoende om energieneutraal te kunnen leven, maar mocht dit niet zo zijn dan kunnen wij met aanvullende maatregelen dit voor u realiseren. Dit is natuurlijk in elke specifieke situatie anders. Daarom raden wij u aan om eens contact op te nemen met de specialisten van Geldorp Duurzaam BV. Wij zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen en gebouwen. Door onze kennis en ervaring kunnen wij u van het juiste energie advies voorzien en vervolgens ervoor zorgen dat de juiste installaties op de juiste plekken in uw woning geplaatst worden door ons plaatsingsteam.

Vraag nu direct informatie op!
Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Waar wilt u informatie voor opvragen?