De 6 belangrijkste vragen over een laadpaal thuis.

Laadpaal thuis of eigen stopcontact?

Een eigen laadpaal thuis zorgt ervoor dat u sneller uw accu oplaadt dan via het laadpaal thuisstopcontact. Een ander voordeel van een laadpaal thuis is dat het laadpunt op een aparte groep wordt aangesloten en is vuil- en waterbestendig. Ook wordt de kabel gezekerd in het laadpunt, zodat het niet gestolen kan worden tijdens het laden. Anders dan een openbaar oplaadpunt, staat bovendien een laadpaal thuis altijd tot u beschikking! 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een laadpaal thuis?

Bij het aanschaffen van een laadpaal thuis moet u bewust zijn van het type stekker. Het type stekker geeft de stekkeraansluiting aan die past op uw elektrische auto. Daarnaast moet u letten op de manier van opladen, bijvoorbeeld via ‘mode 2’ of ‘mode 3’. Geldorp Duurzaam kan u hierbij adviseren.

Wat zijn de kosten van een laadpaal thuis?

De aanschaf van een laadpaal thuis variëren tussen de €1500 – €2500 inclusief installatie, afhankelijk van type laadpaal en de omgeving waar de laadpaal wordt geïnstalleerd. Daarnaast maakt u natuurlijk kosten voor het gebruik van uw eigen auto per oplaadbeurt. Als indicatie kunt u 3,5 cent per kilometer rekenen (in vergelijking met benzine brandstof is dat voor een kleine auto ongeveer 11,5 cent per kilometer).

Hoe veilig is een laadpaal thuis?

Er zijn weinig risico’s bij het gebruik van een laadpaal. Er staat pas spanning op een laadpaal zodra een auto is aangesloten op de laadpaal. In vergelijking met een stopcontact gebeurt er niets als u iets in het contact steekt. Ook kunnen er geen vonken ontstaan als u de kabel eruit trekt. Wel kan iemand struikelen over het snoer, dus let op hoe u het snoer neerlegt.

Wat heb je nodig voor een laadpaal thuis?

U kunt thuis een laadpaal installeren indien u een eigen oprit of eigen garage heeft. Het is dus van belang dat u een plek heeft waar de auto dicht bij de laadpaal kan staan.

Hoe lang duurt het opladen aan een laadpaal thuis?

Thuis heb je vaak een 220V aansluiting en dan duurt het laden wat langer dan met een snellader. Reken op ongeveer 6-8 uur om je elektrische auto volledig op te laden.

Laadpaal installeren bij uw thuis of bedrijf in Haarlem, Hoofddorp, Zaandam, Amsterdam, IJmuiden of Heemskerk en omgeving?

dakisolatie
  • Wij berekenen de prijs op basis van uw model
  • Krijg binnen 24h uur een prijsopgave
Heeft u eigen grond waar u uw auto kunt parkeren en opladen?*

Welk model heeft u?*

Wilt u één auto kunnen opladen of twee auto’s tegelijkertijd?*

Uw naam*

Uw postcode*

Uw email*

Uw telefoonnummer*

Uw bericht