U kunt ook de BTW zowel op de aanschaf als op de installatie terugvragen. Het terugvragen van de BTW op zonnepanelen is een tijdrovende klus en deze kunt u het beste uitbesteden. Hieronder leest u hoeveel BTW u kunt terugvragen en hoe u dit het beste kunt doen.

Stap 1 van BTW zonnepanelen terugvragen: hoeveel kan ik terugvragen?

Het bedrag dat u kunt terugvragen hangt samen met de vraag welke soort zonnepanelen u heeft aangeschaft. Indien u zonnepanelen heeft die niet tegelijkertijd dienen als dakbedekking, kunt u het hele btw-bedrag dat u in rekening krijgt gebracht in aftrek brengen. Tegenover de aftrek van BTW staat ook een afdracht van de BTW op zonnepanelen. Hiervoor is een forfaitaire methode gekozen:

forfaitaire methode btw zonnepanelen

BTW terugvragen zonnepanelen voorbeeld

Voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen heeft u een rekening ontvangen met daarop een BTW bedrag van bijvoorbeeld € 1.200. De zonnepanelen zijn niet-geïntegreerd, u kunt daarom het hele BTW bedrag als voorbelasting in aftrek brengen. De zonnepanelen hebben een capaciteit van 2.800 kWh.
Verschuldigde btw € 60,00
Voorbelasting € 1.200,00
Terug te ontvangen btw € 1.140,00

Stap 2 van BTW zonnepanelen terugvragen: administratieve verplichtingen

Ieder kwartaal dient u BTW aangifte te doen. Per kwartaal rekent u dus een vierde af van het totaal van het forfait. Hiervoor kunt u ontheffing aanvragen voor de BTW aangifte. Dit kan op grond van de ‘regeling voor kleine ondernemers’.

Stap 3 van BTW zonnepanelen terugvragen: besteed het uit!

btw zonnepanelen terugvragen

Het regelen van een BTW nummer, een ontheffing aanvragen voor de administratieve verplichtingen en de aangifte van de BTW is een tijdrovende klus. Voor slechts €130,= (excl. BTW) kunt u dit uitbesteden.

Wilt u ook de BTW op uw zonnepanelen terugvragen? Vul ons formulier in!